27.11.2017 - Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku

V petek, 24. novembra 2017, je v športni dvorani pri Osnovni šoli Metlika potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. Na slovesnosti so bila podeljena priznanja za dosežke na področju športa ter plakete Občine Metlika. Plaketo za delo na področju športa je prejela Larissa Šoronda, kot najboljša športnica, priznanje za delo na področju športa pa Vinko Stopar, kot zaslužni športni delavec za organizacijsko delo.

Plaketo Občine Metlika je tokrat prejel Prireditveni odbor »Pridi zvečer na grad«, in sicer za pomemben prispevek k bogatenju kulturne in turistične podobe ter večjo prepoznavnost Občine Metlika v Sloveniji in tujini z organizacijo mednarodnih poletnih prireditev »Pridi zvečer na grad«. Za vsestransko, nesebično, prostovoljno in humanitarno delo v Društvu diabetikov Metlika je plaketo prejel Vekoslav Prevalšek, za dolgoletno prostovoljno delo v številnih društvih, aktivno sodelovanje pri turističnih projektih ter vsestransko vpetost v javno delovanje v Občini Metlika pa Milena Pavlovič.

Zbrane je na slovesnosti nagovoril župan Darko Zevnik, ki je spregovoril o pomenu praznika ter predstavil pridobitve v zadnjem letu, dotaknil pa se je tudi načrtovanih projektov. Prireditev je povezoval Lojze Bojanc, kulturni program pa so sooblikovali Mestna godba Metlika, Tamburaška skupina Carmen Cord, folklorna skupina Mlinček iz Otroškega vrtca Metlika ter pevska skupina Cantabile iz Osnovne šole Metlika. 


Pripravila: Duška Brnčić
Foto: Rudi Vlašič
Slike
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner