10.7.2017 - ODPRTA VRATA BELE KRAJINE
Vrata Bele krajine na stežaj odprta!


V četrtek, 13. julija 2017, prvič odpiramo belokranjska vrata. "Odprta vrata Bele krajine" je projekt EDEN (Evropska destinacija odličnosti), ki ga razvijamo in izvajamo Razvojno-informacijski center Bela krajina, Turistično društvo Vigred Metlika in Turistično-informacijski center Semič, v sodelovanju z belokranjskimi ponudniki.

Namen turističnega produkta "Odprta vrata Bele krajine" je ponuditi boljšo izkušnjo in pristnejše doživetje individualnim obiskovalcem Bele krajine.

O zajetni in posamezniku prilagojeni ponudbi in terminih (dan in ura) odprtih vrat različnih belokranjskih vinskih kleti, čebelarjev, kmetij, domačij, galerij, delavnic, izdelkov lokalne samooskrbe in rokodelskih izdelkov, ki se bo v času projekta od julija do vključno septembra ažurno dopolnjevala in nadgrajevala, se lahko obiskovalci informirate preko kmalu aktivirane aplikacije na turističnem portalu www.belakrajina.si.
   
 
Široko razprtih rok vas bodo na dan odprtih vrat projekta »Odprta vrata Bele krajine«, v četrtek, 13. julija 2017, med 16. in 20. uro, sprejeli skozi odprta vrata v njihove belokranjske svetove, ki so polni doživetij, okusov, lepot in novih znanj, naslednji turistični ponudniki:

- Domačija Škof – 'Šrajf'
- Krajinski park Lahinja
- Dežela jagodičevja - Kmetija Pavlovič
- Galerija Belokranjsko izročilo
- Čebelarstvo Veselič
- Hiša vina Pečarič
- Vinska klet Prus
- Hiša dobrega kruha - Domače dobrote Mojca
- Osnovna šola Brihtna glava - Šola kot nekoč
- Galerija domače obrti Cvitkovič
- Zeliščna kmetija Kočevar
- Oljarna Pečarič
- Muzejska hiša Semič (Semič)
- Zbirka orožja in vojaške opreme Baškovič
 
 
In kaj vam tokrat ponujajo vaši belokranjski gostitelji?

Domačija Škof – »Šrajf« iz Črešnjevca pri Semiču ponuja ogled muzeja kmečkega orodja na prostem in muzej partizanske bolnišnice 'Topolovec' za 3€ ter delavnico peke belokranjske pogače, domačega peciva ali potic za do 5€ na osebo.
Lokacija: Črešnjevec 21b, 8333 Semič
http://srajf.com/


Krajinski park Lahinja vabi v Veliki Nerajec na ogled informacijskega centra KP Lahinja oz. 250 let stare hiške. Ob ogledu bodo obiskovalci seznanjeni tudi s Krajinskim parkom Lahinja ter naravno in kulturno dediščino parka. Pristopnina 1€.
Lokacija: Veliki Nerajec, 8343 Dragatuš
https://www.facebook.com/kplahinja/


Na Kmetiji Pavlovič v Križevski vasi oz. v deželi jagodičevja vabijo za 5€ na osebo na ogled kmetije in degustacijo izdelkov iz jagodičevja (marmelade in vino ter sladoled iz jagodičevja).
Lokacija: Križevska vas 42, 8330 Metlika
http://kmetija-pavlovic.si/


V črnomaljskem Belokranjskem izročilu vas popeljejo na brezplačen ogled galerije domače in umetnostne obrti. Med aktivnostmi ponujajo delavnico tradicionalnega vezenja na laneno knjižno kazalko in delavnico polstenja z volno na naravno milo. Vstopnina za delavnice do 12 €.
Lokacija: Ulica Staneta Rozmana 7, Črnomelj
https://www.facebook.com/BIBI-turizem-Belokranjsko-izročilo-169489293244673/


V Čurilah pri Metliki si lahko pri Čebelarstvu Veselič ogledate čebelarsko domačijo, čebelje panje in čebelnjak ter degustirate različne vrste medu in medenih izdelkov za 5€ na osebo.
Lokacija: Čurile 4a, 8330 Metlika
https://www.facebook.com/cebelarstvo.veselic

Hiša vina Pečarič odpira vrata vinske kleti v Čurilah in vabi na predstavitev vinogradništva ter degustacijo 5 vrst vina (za 8€ na osebo), z možnostjo naročila domačega narezka (za 4€ na osebo).
Lokacija: Čurile 7, 8330 Metlika
http://www.pecaric.com/


Na Krmačini, kjer domuje Vinska klet Prus, nudijo voden ogled in predstavitev vinske kleti z degustacijo štirih vin ob siru za 10€ na osebo.
Lokacija: Krmačina 6, 8330 Metlika
http://www.vinaprus.si/


V Rosalnicah, kjer stoji hiša dobrega kruha, ponujajo degustacijo Mojčinih domačih dobrot (piškoti, belokranjska pogača) in prikaz peke belokranjske pogače za 6€ na osebo.
Lokacija: Rosalnice 38, 8330 Metlika
http://www.domacedobrote.si/


V Osnovni šoli Brihtna glava na Radovici vabijo k udeležbi na humorno učno ura kot v letu 1950. Učna ura pod 'strogim' nadzorom učitelja znaša 5€ na osebo.
Lokacija: Radovica 23, 8330 Metlika
http://www.andrejbajuk.com/#brihtnaglava


Galerija domače obrti Cvitkovič iz Adlešičev vabi na ogled rokodelske domačije, spoznavanje pridelave in predelave lanu do končnega izdelka in učenje pisanja belokranjske pisanice. Pristopnina 5€.
Lokacija: Adlešiči 3, 8341 Adlešiči
http://www.domacaobrt-cvitkovic.si/


V Dragomlji vasi pri Suhorju se nahaja Zeliščna kmetija Kočevar. Za 3€ vas peljejo na ogled vrta in spoznavanje različnih zdravilnih zelišč, njihovo pridelavo, predelavo in uporabo.

Oljarna Pečarič se nahaja v Drašičih. Goste vabijo na degustacijo (4€ na osebo) različnih olj, primernih za zdravje in lepoto. Poizkušate lahko 20 vrst olj ob belokranjski pogači.
Lokacija: Drašiči 33, 8330 Metlika
http://www.oljarna-pecaric.si/


V centru starega trškega jedra Semiča se nahaja izpostava Belokranjskega muzeja Metlika – Muzejska hiša Semič s krajevno muzejsko zbirko ter naravoslovno in vinogradniško zbirko. Ogled za odrasle 1,5€, za otroke 1€.
Lokacija: Štefanov trg 7, 8333 Semič
http://www.belokranjski-muzej.si/default.asp?sif_co=C1c


V Prapročah pri Semiču se nahaja zbirka orožja in vojaške opreme Baškovič. Voden ogled za 3€ razkrije zbirko orožja in opreme s poudarkom na obdobju 2. svetovne vojne.
Lokacija: Praproče 26, 8333 Semič
https://www.facebook.com/Zbirka-orožja-in-vojaške-opreme-1759986870893465/
 
 
Predhodne rezervacije niso potrebne, le vzemite si čas,
pridite k nam v goste in stopite skozi odprta vrata Bele krajine!
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner