17.3.2017 - Srečanje s predstavniki verskih skupnosti
V četrtek, 16. marca 2017 je Darko Zevnik, župan Občine Metlika na tradicionalnem letnem srečanju sprejel predstavnike verskih skupnosti v občini Metlika.
 
Srečanja so se udeležili župnik Primož Bertalanič in kaplan Mitja Bulič, oba iz Župnijskega urada Metlika, župnik Peter Miroslavič iz Župnije Podzemelj ter župnik Mihajlo Jozafat Hardi iz Grkokatoliške župnije Metlika.
 
Predstavniki verskih skupnosti so županu podali nekaj predlogov in postavili kar nekaj vprašanj. Beseda je tekla o vzdrževanju in urejanju pokopališč, pa tudi o sofinanciranju obnove sakralnih spomenikov. Spregovrili so tudi o pogrebni dejavnosti ter spremembah zakonodaje na tem področju. Metliški župnik je predlagal, da se pristopi k ureditvi parkirišča pri Treh farah. Mihajlo Jozafat Hardi je izpostavil nujnost postavitve strelovoda na cerkvi na Dragah, pa tudi saniranje lipe v bližini cerkve, ki se suši zaradi udara strele. Podzemeljski župnik je povedal, da bo potrebno nabaviti zvon za cerkev v Kloštru, opozoril pa je tudi na podiranje stopnišča ter slabo ograjo na pokopališču v Podzemlju. 
Slike
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner