16.3.2017 - Občinski otroški parlament 2017

8. marca 2017 je sejno sobo na Občini METLIKA zasedlo 20 mladih delegatov otroškega parlamenta z OŠ Metlika in OŠ Podzemelj, njuna mentorja in drugi gostje.

Najprej sta jih nagovorila župan Občine Metlika Darko Zevnik in podpredsednica DPM Metlika Vladka Škof. Izvolili so delovno predsedstvo, ki ga je vodila prostovoljka DPM Metlika, Maja Štubljar, nekdanja delegatka OP,  potem pa se je razvil živahen pogovor o izbrani temi Otroci in načrtovanje prihodnosti.

Spregovorili so o tem,  kdo so in kakšni želijo postati ter poudarili, da ne bi smeli dovoliti, da bi negativna dogajanja v družbi odločilno vplivala na njihova razmišljanja in dejanja. Bili so prepričljivi ob navajanju resničnih primerov iz njihovega življenja. Poudarili so vrednote, ki jih cenijo, potrebo po pogovorih s starši in ljudmi, ki jim zaupajo, o lepši skupni prihodnosti in skrbi za okolje. Menili so, da je ključ do uspešnega in prijaznejšega življenja v prijateljstvu, ljubezni, iskrenosti in ne le v denarju in materialnih dobrinah.

Za delegata na regijskem posvetu za NOP sta bila izvoljena Lea Žagar in Urban Kočevar, ki se ga bosta z mentorjem, Jankom Strahiničem, udeležila 16. marca 2017 v Novem mestu.  Vsi trije so iz OŠ Metlika.
 
Slike
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner