16.1.2017 - Bela krajina se predstavlja na največjem sejmu v Beneluxu

Turistična destinacija Bela krajina se že 6. zapored predstavlja na sejmu »Vakantiebeurs Utrecht 2017«, ki ravnokar poteka od 10. do 16. januarja. Gre za največji sejem v uniji Benelux, ki ga je v letu 2016 obiskalo čez 120000 obiskovalcev. Letos je sejem kljub slabemu vremenu (v Utrechtu namreč po dolgih letih sneži) dobro obiskan.

Večina obiskovalcev sejma povprašuje po namestitvah v kampih, po manj turistično prepoznavnih krajih, po ponudbi pohodništva, kolesarjenja in drugih aktivnostih, saj želijo preživeti aktivne družinske počitnice. Predvsem pa iščejo mir in neokrnjeno naravo.

Ravno zato na sejmu predstavljamo Belo krajino kot prejemnico Evropske destinacije odličnosti (EDEN 2010) in Zelene destinacije Slovenije (Slovenia Green). Obe nagradi smo prejeli, ker turistične organizacije skupaj s turističnimi ponudniki razvijamo trajnostno naravnan razvoj turizma.

Nekateri obiskovalci sejma, ki se ustavijo na našem razstavnem prostoru, že imajo izbrane počitnice v Sloveniji ali na Hrvaškem, a še iščejo možnosti, da se na poti domov za nekaj dni ustavijo še kje. Spet drugim obiskovalcem je potrebno predstaviti celotno ponudbo in jih prepričati, da so belokranjski kraji vredni ogleda.

Za Nizozemce je značilno, da gredo na dopust v povprečju 2,5 krat na leto. Slovenijo večinoma raziskujejo z lastnim avtomobilom. Trend rasti tujih gostov, še posebej iz držav Beneluxa, se kaže tudi v Beli krajini.

V začetku februarja se Belokranjci odpravljamo na sejem v Bruselj, za katerega nas je Slovenska turistična organizacija izbrala kot animatorje na slovenskem razstavnem prostoru. Na ta način bo turistična ponudba Bele krajine še posebej izpostavljena in deležna pozornosti.
Slike
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner